Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 15 jun-woe 21 jun

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de nieuwe speelweek.

Vanaf zaterdag draaien we de avonturenfilm The lost city of Z. Een op waargebeurde feiten gebaseerd verhaal met mooie beelden uit de amazone. Op zondagochtend om 11.00 uur een speciale lazy vaderdageditie met deze film met wat lekkers in de pauze!

Een fijne week gewenst namens het team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 15 juni tot en met woensdag 21 juni

The lost city of Z
vrijdag 16 juni 20.15 uur
zaterdag 17 juni 20.15 uur
zondag 18 juni 11.00 uur - Lazy Father's day -
dinsdag 20 juni 15.00 uur

The-Lost-City-of-Z_st_3_jpg_sd-low(1).jpg

Aan het begin van de 20e eeuw ontdekt de legendarische avonturier Percy Fawcett op een van zijn tochten door het onontgonnen Amazonewoud restanten van een oude, ver ontwikkelde beschaving. Bij zijn terugkomst in Engeland wordt zijn verhaal afgedaan als onzin en wordt het idee van het bestaan van een mythische stad El Dorado belachelijk gemaakt. Fawcett is echter vastbesloten om terug te keren naar de jungle en met de steun van zijn vrouw en zoon deze mysterieuze stad te vinden. Het blijkt een levensgevaarlijke tocht die de hele wereld in zijn greep houdt.
140 min

Song to song
vrijdag 15 juni 20.15 uur
zondag 18 juni 20.15 uur
woensdag 21 juni 10.30 uur en 20.15 uur (laatste vertoning)

In Song to Song toont regisseur Terrence Malick een rock ‘n’ roll wereld van verleiding en verraad. En passant komen we, onder andere, Patti Smith, Lykke Li, Red Hot Chili Peppers en Iggy Pop tegen. Met een absolute sterrencast waaronder Ryan Gosling, Rooney Mara, Michael Fassbender, Natalie Portman en Cate Blanchett.
129 min

Chez Nous
vrijdag 16 juni 10.30 uur (laatste vertoning)

Wijkverpleegster en alleenstaande moeder Pauline is erg toegewijd, genereus en haar patiënten kunnen op haar rekenen. Enkele leiders van een populistische partij in Noord-Frankrijk ruiken hun kans en willen profiteren van haar populariteit. Ze vragen haar kandidaat te worden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Aarzelend accepteert ze, ze ziet immers hoe de stad waar ze opgroeide achteruit gaat. De campagne stelt haar zwaar op de proef en het verleden van haar nieuwe vriend werpt een schaduw op haar politieke toekomst.
117 min

0,03 seconde
vrijdag 16 juni 15.00 uur
dinsdag 20 juni 20.15 uur

0,03 seconde geeft een indringende inkijk in de wereld van topsport, waarin talent, gedrevenheid en afzien alles betekenen, maar geen enkele garantie op succes bieden. De internationale concurrentie is gigantisch. De verschillen zijn miniem, de gevolgen enorm. Net wel betekent eeuwige roem, net niet een roemloze afgang. Wat betekent het alles te geven voor dat ene moment? Wat doet het met je als je slaagt? En wat als het niet lukt je ambities waar te maken?
90 min

Hotel de grote L
zaterdag 17 juni 15.00 uur
zondag 18 juni 15.00 uur
woensdag 21 juni 15.00 uur

De 12-jarige Kos woont samen met zijn vader en drie zussen in hun familiehotel aan zee. Als zijn vader onverwacht in het ziekenhuis belandt, staan de kinderen er alleen voor. Nu moeten zij het hotel runnen. Hotel de Grote L verscheen ook als jeugdboek van Sjoerd Kuyper. Dit boek werd in 2015 bekroond met de Zilveren Griffel en door de Volkskrant uitgeroepen tot beste jeugdboek van het jaar.
85 min


Verwachte film:

Juni
The Circle

Juli
Dubbelspel
Whitney: can I be me
Sprakeloos

Events
vrijdag 23 juni Topsport evenement met de docu 0,03 seconde
zaterdag 24 juni preview film Verschrikkelijke Ikke 3