Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 18 mei-woe 24 mei

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de nieuwe speelweek.

Op vrijdagavond ontvangen we graag Ladies die geïnspireerd willen worden door de prachtige film Their Finest over de kracht van de vrouw tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een inspirerende Ladies night met hapjes en drankjes.

Gaat u binnenkort naar Parijs dan is onze Lazy Sunday film een tip om alvast in de sfeer te komen. We draaien om 11.00 uur Midnight in Paris.

We wensen u een fijne week.

Hartelijke groet namens het team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 18 mei tot en met woensdag 24 mei

Their Finest
vrijdag 19 mei 19.30 uur Ladies night - get inspired-
zaterdag 20 mei 20.15 uur
dinsdag 23 mei 15.00 uur
woensdag 24 mei 10.30 uur

Londen, WOII. Nu haast alle mannen aan het front vechten krijgt Catrin Cole (Gemma Arterton) een baantje als copywriter voor propagandafilms die een vrouwelijke touch nodig hebben. Haar natuurlijke flair wordt al snel opgemerkt door de vlotte filmproducent Tom Buckley (Sam Claflin). Met het moreel van het land op het spel moeten Catrin en Buckley een speelfilm maken die het hart van de natie zal verwarmen. Ondanks de bommenregen ontdekt Catrin dat er achter de camera evenveel drama, humor en passie is als voor de camera. Their Finest is de nieuwste film van Lone Scherfig (An Education, One Day, Italian for Beginners) en werd geselecteerd voor het Toronto International Film Festival. Naast Gemma Arterton (Tamara Drewe) en Sam Claflin (Me Before You, The Hunger Games) zijn er rollen weggelegd voor Bill Nighy, Jeremy Irons en Eddie Marsan.
117 min

Voor elkaar gemaakt
woensdag 24 mei 20.15 uur

Felix geniet volop van zijn vrijgezelle bestaan; hij is heel gelukkig met een leven zonder vaste relatie en kinderen. Totdat een one night stand door een bizar incident eindigt in het ziekenhuis. Als Felix daar bijkomt, krijgt hij tot zijn schrik de diagnose dat hij voor eeuwig onvruchtbaar zal zijn. Nu het stichten van een gezin opeens geen keuze meer is, maakt zijn happy single gevoel plotseling plaats voor een groeiende kinderwens. Zijn prettig gestoorde broer Jelle ontdekt dat een eerdere donatie van Felix aan de spermabank goed terecht is gekomen: bij de eicel van TV-presentatrice Jip. Vanaf dat moment zet Felix alles op alles om de vader te worden van het enige kind dat hij ooit zal kunnen hebben. Of Jip nu een vriend heeft of niet.
93 min

The day will come
vrijdag 19 mei 10.30 uur
zondag 21 mei 20.15 uur
dinsdag 23 mei 20.15 uur (laatste vertoning)

Er wordt dagelijks gedemonstreerd tegen de oorlog in Vietnam, de media berichten over de strijd om de eerste man op de maan en in heel Europa komt een nieuwe jeugdcultuur op. Voor Erik en zijn met een klompvoet geboren jongere broertje Elmer zijn dromen over vrijheid en blijheid ver weg. Wanneer hun alleenstaande moeder ernstig ziek wordt, stuurt de staat hen naar een jongensinternaat. Aan het hoofd staat de rechtlijnige directeur Heck (Lars Mikkelsen), die zijn ouderwetse opvoedingsmethodes met harde hand toepast. Hij gebruikt de jongens als goedkope werkkrachten en houdt ze in het gareel met lijfstraffen, vernederingen en medicijnen. Ook de andere werknemers van het internaat houden zich strikt aan het hardvochtige regime, met uitzondering van de nieuwe lerares (Sofie Gråbøl). Elmer droomt over het astronautenbestaan en vertelt zijn zelfbedachte verhalen ook aan de anderen, waarmee hij iedereen hoop geeft in de uitzichtloze situatie. Slechts bewapend met hun levendige verbeeldingskracht en een flinke dosis durf, zoeken Elmer en Erik een uitweg.
120 min

24 Wochen (Down in Town)
donderdag 18 mei 20.15 uur
vrijdag 19 mei 15.00 uur (laatste vertoning)


Astrid en Lucas vormen samen een gelukkig en succesvol koppel. Zij is een bekend cabaretière en hij haar manager. Ze hebben een dochter van negen jaar en Astrid is in verwachting van hun tweede. Het leven lacht ze toe totdat ze te horen krijgen dat hun ongeboren kind het Syndroom van Down heeft. Terwijl hun wereld instort moeten ze beslissen om voor 24 weken een abortus te laten plegen of een onzekere toekomst tegemoet te gaan. Hoewel ze gewend zijn alles samen te doen, komt Astrid tot het besef dat alleen zij deze moeilijke beslissing kan nemen.
102 min

Midnight in Paris - Lazy sunday
zondag 21 mei 11.00 uur

Gil is een aspirant schrijver die met zijn verloofde Inez en haar ouders een bezoek brengt aan de stad van de liefde. In tegenstelling tot de welgestelde Inez, die niets ziet in een onzeker kunstenaarsbestaan, valt Gil direct na aankomst al voor de artistieke charme van de lichtstad. Wanneer hij tijdens een nachtelijke wandeling op een wel heel bijzondere wijze wordt meegevoerd in de bruisende geschiedenis van Parijs, is dit voor Gil reden om zijn huidige situatie eens onder de loep te nemen: is het leven daar nu echt zoveel mooier, of lijkt dat maar zo?
94 min

Solan & Ludwig: De grote kaasrace
zaterdag 20 mei 15.00 uur
zondag 21 mei 15.00 uur
woensdag 24 mei 15.00 uur

De brutale en overmoedige ekster Solan zorgt weer voor flink wat spektakel in het Noorse dorp Flåklypa. Wanneer hij hoort over de traditionele kaasrace tussen zijn eigen woonplaats en het naburige dorp Slidre, zet hij alles op alles om zich te bewijzen als een echte racekampioen. Met zijn beste vrienden, de nogal bang uitgevallen egel Ludwig en de slimme uitvinder Reodor, in zijn team, twijfelt Solan niet aan de overwinning. Maar het wordt heel spannend als hun tegenstander de hulp inroept van een vreemde grappenmaker en een woeste gorilla.
78 min


Verwachte film:

Mei
Going in style

Juni
Chez nous
Sond tot Song
The lost city of Z
0,03 seconde
The Circle

Events
zondag 28 mei FilmOntbijt/Lunch met Going in style
zaterdag 3 juni BFF event - beach party- met Hotel de grote L