Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 4 mei-woe 10 mei

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de nieuwe speelweek.

Na de première van Het Verlangen in maart, is de film met o.a Chantal Janzen terug bij ons in de zaal.

Dinsdagavond een bijzondere avond in het kader van het Down in Town evenement: na de film zal de regisseur - tevens de broer van de hoofdrolspeelster- aanwezig zijn voor een nagesprek.

Alle pashouders ontvangen we maandagavond om 19.30 uur op het pashoudersevenement. Wilt u graag een introducé meenemen, dan kan dat na aanmelding op reserveren@oosterhoutsfilmcafe.nl. Ticket voor een evenement kost €15,00.

Hartelijke groet namens het team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 4 mei tot en met woensdag 10 mei

Het Verlangen
donderdag 4 mei 20.15 uur
vrijdag 5 mei 10.30 uur
zondag 7 mei 20.15 uur
woensdag 10 mei 20.15 uur

Als de zeer aantrekkelijke schoenenverkoopster Brigitte met een beroerd manuscript bij uitgeverij Goudemondt aankomt, zien de broers Marc en Boudewijn direct mogelijkheden. De uitgeverij verkeert in zwaar weer waardoor een succes zeer welkom is. Ze bedenken een wisseltruc waarbij ze Brigitte van rol laten wisselen met Herman, de onooglijke en stotterende auteur van een literair meesterwerk. Met Herman - hoe goed zijn boek ook is - weten de broers dat ze bij de media niet hoeven aan te komen. De truc werkt; het boek wordt een megasucces en Brigitte ontpopt zich tot een ware mediaster. Maar wanneer haar stijgende roem Herman teveel wordt, start de strijd om erkenning.
90 min

Hidden figures
vrijdag 5 mei 20.15 uur
zaterdag 6 mei 20.15 uur
dinsdag 9 mei 15.00 uur

Hidden Figures is het ongelofelijke en onvertelde verhaal van Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) en Mary Jackson (Janelle Monáe), drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA. Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen. De film kreeg drie Oscar nominaties, in de categorieën: Beste film, Beste vrouwelijke bijrol – Octavia Spencer en Beste aangepaste scenario.
127 min

Midnight in Paris - Lazy sunday
zondag 7 mei 11.00 uur

Gil is een aspirant schrijver die met zijn verloofde Inez en haar ouders een bezoek brengt aan de stad van de liefde. In tegenstelling tot de welgestelde Inez, die niets ziet in een onzeker kunstenaarsbestaan, valt Gil direct na aankomst al voor de artistieke charme van de lichtstad. Wanneer hij tijdens een nachtelijke wandeling op een wel heel bijzondere wijze wordt meegevoerd in de bruisende geschiedenis van Parijs, is dit voor Gil reden om zijn huidige situatie eens onder de loep te nemen: is het leven daar nu echt zoveel mooier, of lijkt dat maar zo?
94 min

Anne&Jean-Paul: onze wereld - met nagesprek regisseur Leendert Poot
dinsdag 9 mei 20.15 uur

Anne & Jean-Paul, onze wereld geeft een unieke kijk in het leven van Anne (53) en haar vriend Jean-Paul (53). Anne heeft het syndroom van Down, Jean-Paul het fragiele X syndroom. Samen wonen ze zelfstandig in een eigen appartement in Montélimar, Frankrijk. De film volgt Anne, die volledig tweetalig is, en Jean-Paul in hun dagelijkse leven en kruipt in hun gedachtewereld en logica: van opstaan, naar werk gaan bij de sociale werkplaats, koffie drinken in Café des Sports, tot de weekenden weg naar de zorgboerderij en de vakantie. “We redden onszelf, zonder begeleiders” zegt Jean-Paul in de film. Maar zelfstandigheid kost inspanning en concentratie en vaak is toch hulp van buitenaf nodig. Nu de moeder van Anne niet meer leeft komt de zorg bij zus Meike te liggen, met steun van o.a. broer Leendert, die in Nederland woont. De film laat zien hoe Meike balanceert tussen de wens van Anne om met haar geliefde een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden én de verantwoordelijkheid voor het bieden van voldoende steun en bescherming. Wat is er nodig om hun zelfstandigheid te behouden? Deze documentaire draaien we in het kader van Down in Town.
81 min

De smurfen en het verloren dorp
zaterdag 6 mei 11.00 uur en 15.00 uur
zondag 10 mei 15.00 uur (laatste vertoning)

In dit nieuwe animatie-avontuur van de Smurfen vindt Smurfin een mysterieuze landkaart die naar het Verloren Dorp leidt. Samen met haar beste vriendjes Brilsmurf, Klungelsmurf en Potige Smurf gaat zij op een spannende speurtocht door het Verboden Bos, waar wonderlijke wezens wonen. De Smurfen hopen het geheimzinnige Verloren Dorp te bereiken voordat de gemene tovenaar Gargamel het vindt. Op hun reis vol actie en gevaar zetten de Smurfen koers naar de grootste ontdekking in de geschiedenis van de Smurfheid!
90 min

Toen mijn vader een struik werd
donderdag 4 mei 15.00 uur
vrijdag 5 mei 15.00 uur (laatste vertoning)


De tienjarige Toda (Celeste Holsheimer) woont in een bakkerij met haar vader (Teun Kuilboer), de beste taartenbakker van het land. Op een dag verandert alles: Toda’s vader wordt onverwacht weggeroepen om het land te verdedigen. Toda moet naar haar moeder (Noortje Herlaar), die in het buurland woont en waar het veilig is. En dus begint Toda aan een avontuurlijke en spannende reis waar ze onderweg de meest vreemde mensen ontmoet en in absurde situaties terecht komt. Toda is een meisje dat niet snel opgeeft, maar zal ze haar moeder ook vinden?
90 min


Verwachte film:

Mei
The day will come
Voor elkaar gemaakt
Going in style

Kinderfilm: Solan&Ludwig: De grote kaasrace

Events
vrijdag 12 mei Oppression met voorprogramma en Q&A filmmaker Wilma Rekkers en mixed media artist Geert Kollau
zondag 14 mei FilmOntbijt/Lunch Voor elkaar gemaakt
Vrijdag 19 mei Ladies night met Their Finest - get inspired-

Down in Town
dinsdag 16 mei start 19.45 uur: 24 Wochen met nagesprek Oosterhoutse huisarts Danielle Baaij en kinderarts Weijerman