Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 27 april-woe 3 mei

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de nieuwe speelweek.

Morgen, op Koningsdag, hebben we open huis van 10.00 uur tot 18.00 uur. We ontvangen u graag op ons terras met binnentuin, of neemt u een kijkje in de filmzaal waar de trailers van de nieuwe films draaien en de evenementen van mei en juni worden gepresenteerd. De nieuwe maandfolder van mei ligt ook voor u klaar.

Zondagochtend een inspirerende FilmOntbijt/Lunch en natuurlijk lekker veel kinderfilms deze week.

We wensen u een zonnige Koningsdag!

Hartelijke groet namens het team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 27 april t/m woensdag 3 mei

Gold
donderdag 27 april 20.15 uur
zondag 30 april 20.15 uur
woensdag 3 mei 20.15 uur (laatste vertoning)

In dit ongelofelijke, maar waargebeurde verhaal kruipt Oscarwinnaar Matthew McConaughey in de huid van Kenny Wells, een zakenman die dringend een nieuw succes nodig heeft. Samen met avonturier Michael Acosta (Edgar Ramírez) gaat hij op zoek naar goud in de jungle van Indonesië. Na maanden van tegenspoed stuiten de twee hedendaagse goudzoekers op iets wat niemand ooit voor mogelijk had gehouden: de grootste goudader ter wereld. Op slag worden Wells en Acosta de supersterren van Wall Street en kijkt de wereld toe hoe de twee zich wentelen in miljarden, vrouwen en feestjes. Het miraculeuze succesverhaal wekt al snel de argwaan en de jaloezie op van de Wall Street-bonzen, die Wells maar al te graag ten gronde willen richten. Matthew McConaughey (Interstellar, The Wolf of Wall Street), Edgar Ramirez (Joy) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World) schitteren in deze meeslepende en soms zelfs hilarische film over een onwaarschijnlijke held.
120 min

Hidden figures
vrijdag 28 april 10.30 uur
woensdag 3 mei 10.30 uur

Hidden Figures is het ongelofelijke en onvertelde verhaal van Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) en Mary Jackson (Janelle Monáe), drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA. Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen. De film kreeg drie Oscar nominaties, in de categorieën: Beste film, Beste vrouwelijke bijrol – Octavia Spencer en Beste aangepaste scenario.
127 min

Their Finest - FilmOntbijt/Lunch
zondag 30 april 11.00 uur

Londen, WOII. Nu haast alle mannen aan het front vechten krijgt Catrin Cole (Gemma Arterton) een baantje als copywriter voor propagandafilms die een vrouwelijke touch nodig hebben. Haar natuurlijke flair wordt al snel opgemerkt door de vlotte filmproducent Tom Buckley (Sam Claflin). Met het moreel van het land op het spel moeten Catrin en Buckley een speelfilm maken die het hart van de natie zal verwarmen. Ondanks de bommenregen ontdekt Catrin dat er achter de camera evenveel drama, humor en passie is als voor de camera. Their Finest is de nieuwste film van Lone Scherfig (An Education, One Day, Italian for Beginners) en werd geselecteerd voor het Toronto International Film Festival. Naast Gemma Arterton (Tamara Drewe) en Sam Claflin (Me Before You, The Hunger Games) zijn er rollen weggelegd voor Bill Nighy, Jeremy Irons en Eddie Marsan.
117 min

Alberta
vrijdag 28 april 20.15 uur
zaterdag 29 april 20.15 uur (laatste vertoning)

Freek (Daniël Boissevain) heeft een mooie vrouw, een geadopteerde zoon en succes in zijn werk als reclameman en mediagoeroe. Maar hij is niet tevreden. Hij wordt hopeloos verliefd op de mysterieuze jonge vrouw Alberta (Jamie Grant). Een ontsnapping met haar naar de gelijknamige streek in Canada om de magnifieke landschappen daar te schilderen, moet als medicijn tegen zijn midlifecrisis dienen. Helaas verveelt Alberta zich al snel in het huisje in de bossen. Freek komt er tegen wil en dank achter dat hij niet de succesvolle man is die hij dacht te zijn. En zo wordt zijn midlifecrisis een zenuwslopende affaire.
96 min

Anne&Jean-Paul: onze wereld
dinsdag 2 mei 20.15 uur

Anne & Jean-Paul, onze wereld geeft een unieke kijk in het leven van Anne (53) en haar vriend Jean-Paul (53). Anne heeft het syndroom van Down, Jean-Paul het fragiele X syndroom. Samen wonen ze zelfstandig in een eigen appartement in Montélimar, Frankrijk. De film volgt Anne, die volledig tweetalig is, en Jean-Paul in hun dagelijkse leven en kruipt in hun gedachtewereld en logica: van opstaan, naar werk gaan bij de sociale werkplaats, koffie drinken in Café des Sports, tot de weekenden weg naar de zorgboerderij en de vakantie. “We redden onszelf, zonder begeleiders” zegt Jean-Paul in de film. Maar zelfstandigheid kost inspanning en concentratie en vaak is toch hulp van buitenaf nodig. Nu de moeder van Anne niet meer leeft komt de zorg bij zus Meike te liggen, met steun van o.a. broer Leendert, die in Nederland woont. De film laat zien hoe Meike balanceert tussen de wens van Anne om met haar geliefde een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden én de verantwoordelijkheid voor het bieden van voldoende steun en bescherming. Wat is er nodig om hun zelfstandigheid te behouden? Deze documentaire draaien we in het kader van Down in Town.
81 min

De smurfen en het verloren dorp
zaterdag 29 april 15.00 uur
zondag 30 april 15.00 uur
dinsdag 2 mei 15.00 uur


In dit nieuwe animatie-avontuur van de Smurfen vindt Smurfin een mysterieuze landkaart die naar het Verloren Dorp leidt. Samen met haar beste vriendjes Brilsmurf, Klungelsmurf en Potige Smurf gaat zij op een spannende speurtocht door het Verboden Bos, waar wonderlijke wezens wonen. De Smurfen hopen het geheimzinnige Verloren Dorp te bereiken voordat de gemene tovenaar Gargamel het vindt. Op hun reis vol actie en gevaar zetten de Smurfen koers naar de grootste ontdekking in de geschiedenis van de Smurfheid!
90 min

Toen mijn vader een struik werd
dinsdag 2 mei 10.30 uur
woensdag 3 mei 15.00 uur


De tienjarige Toda (Celeste Holsheimer) woont in een bakkerij met haar vader (Teun Kuilboer), de beste taartenbakker van het land. Op een dag verandert alles: Toda’s vader wordt onverwacht weggeroepen om het land te verdedigen. Toda moet naar haar moeder (Noortje Herlaar), die in het buurland woont en waar het veilig is. En dus begint Toda aan een avontuurlijke en spannende reis waar ze onderweg de meest vreemde mensen ontmoet en in absurde situaties terecht komt. Toda is een meisje dat niet snel opgeeft, maar zal ze haar moeder ook vinden?
90 min


Verwachte film:

Mei
Het Verlangen
The day will come
Voor elkaar gemaakt
Going in style

Events
zondag 7 mei Lazy Sunday Midnight in Paris
maandag 8 mei Filmcafépashoudersevenement
vrijdag 12 mei Oppression met voorprogramma en Q&A filmmaker Wilma Rekkers en mixed media artist Geert Kollau
zondag 14 mei FilmOntbijt/Lunch Voor elkaar gemaakt
Vrijdag 19 mei Ladies night met Their Finest - get inspired-

Down in Town
dinsdag 9 mei Anne&Jean Paul: onze wereld met nagesprek regisseur Leendert Pot
dinsdag 16 mei start 19.45 uur: 24 Wochen met nagesprek Oosterhoutse huisarts Danielle Baaij en kinderarts Weijerman