Nieuwsbrieven archief

Nieuwsbrief Oosterhouts Filmcafé don 12 jan-woe 18 jan

Beste filmliefhebber,

Hierbij ontvangt u de agenda van de nieuwe speelweek.

Het is u vast niet ontgaan dat de film La La Land zeven Golden Globes heeft gewonnen. Zondagochtend kunt u deze film bij ons zien om 11.00 uur. De FilmLunch is inmiddels uitverkocht, maar u kunt de film nog combineren met een heerlijk FilmOntbijt om 10.00 uur.

Vanaf 3 februari staat La La Land opgenomen in de programmering.

Nieuw deze week is de film Layla M. van regisseur Mijke de Jong. Een verhaal over een jonge vrouw van Marokkaanse afkomst die in het geheim trouwt en met haar fundamentalistische echtgenoot vertrekt naar het Midden-Oosten.

Hartelijke groet namens het team,

Simone Leijten


Agenda Oosterhouts Filmcafé donderdag 12 januari t/m woensdag 18 januari

Nocturnal Animals
zaterdag 14 januari 20.15 uur
zondag 15 januari 20.15 uur (laatste vertoning)

Bekijk de trailer op YouTube

Nocturnal Animals is de nieuwe onheilspellende thriller van regisseur en scenarioschrijver Tom Ford (A Single Man) met o.a. Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Aaron Taylor-Johnson, Michael Shannon, Armie Hammer en Isla Fisher. Nocturnal Animals verkent de dunne scheidslijnen tussen liefde en wreedheid, en tussen wraak en verlossing. Amy Adams en Jake Gyllenhaal spelen een gescheiden echtpaar dat duistere ontdekkingen doet over elkaar. Amy Adams speelt Susan Morrow, een kunsthandelaar uit Los Angeles die een luxueus maar onbevredigend leven leidt samen met haar man Hutton Morrow (Armie Hammer). Als Hutton weer eens een weekend weg is op een van zijn vele zakenreisjes, ontvangt Susan een anoniem pakje dat in haar brievenbus is achtergelaten. Het is een boek genaamd 'Nocturnal Animals', geschreven door haar ex-man Edward Sheffield (Jake Gyllenhaal), met wie ze al jaren geen contact meer heeft gehad. Bij het manuscript zit een briefje waarin Edward Susan vraagt het boek te lezen en om vervolgens contact met hem op te nemen als hij weer in de stad is. In haar eentje in bed begint Susan de roman te lezen. Het boek is aan haar opgedragen.
117 min

The Accountant
donderdag 12 januari 20.15 uur
vrijdag 13 januari 20.15 uur (laatste vertoning)

Christian Wolff (Ben Affleck) is een wiskunde genie met aanzienlijk meer affiniteit voor cijfers dan ieder ander. Achter de deuren van een klein onopvallend accountants kantoor, werkt hij als freelance accountant voor een van ‘s werelds machtigste criminele organisaties. Christian neemt samen met de afdeling misdaadhandhaving van het ministerie van Financiën, gerund door Ray King (J.K. Simmons), een nieuwe client aan: een vooruitstrevend robotica bedrijf. Een boekhoudkundig medewerkster (Anna Kendrick) heeft ontdekt dat er miljoenen dollars zijn verdwenen en dit moet tot op de bodem worden uitgezocht. Wanneer Christian grondig de boekhouding doorloopt en steeds dichter bij de waarheid komt, loopt ook het aantal dodelijke slachtoffers steeds verder op.
128 min

Een echte Vermeer
vrijdag 13 januari 15.00 uur
dinsdag 17 januari 20.15 uur
woensdag 18 januari 10.30 uur (laatste vertoning)

In de jaren twintig van de vorige eeuw wordt Han van Meegeren gezien als een groot schildertalent, dat zich laat beïnvloeden door de Oude Meesters. Han ontmoet de actrice Jólanka Lakatos en is meteen in de ban van deze prachtige verschijning. Ze blijkt echter de vrouw te zijn van Abraham Bredius, de belangrijkste kunstcriticus van zijn tijd. De jaloerse Bredius neemt nietsontziend wraak op Han door zijn werk publiekelijk tot op de grond toe af te branden. Als daarnaast zijn vrouw en zoon hem verlaten, is Van Meegeren ten einde raad. Han van Meegeren verhuist naar Frankrijk en wil maar één ding: zich wreken op Bredius. Hij zet alles op alles om een perfecte Johannes Vermeer te schilderen, die door Bredius als echt moet worden beoordeeld. Maar als het moment daar is, moet Han een besluit nemen: eindelijk wraak nemen op Bredius, of kiezen voor de liefde van zijn leven. Geïnspireerd door een waargebeurd verhaal.
115 min

Layla M.
vrijdag 13 januari 10.30 uur
dinsdag 17 januari 15.00 uur
woensdag 18 januari 20.15 uur

De 18-jarige Layla (Nora El Koussour) is een jonge vrouw van Marokkaanse afkomst. Ze doet eindexamen vwo en is een fanatiek voetbalster. Met haar ouders, oma en broer woont ze in Amsterdam-West. Layla is niet op haar mondje gevallen en durft voor haar mening uit te komen. Ze stoort zich aan het negatieve beeld dat er is over Marokkanen en het Islamitische geloof. Thuis heeft ze discussies hierover en Layla zet zich steeds meer af tegen de liberale opvattingen van haar ouders. Tegen hun wil en tot schrik en ergernis van haar beste vriendin en broer, sluit ze zich aan bij een groep jonge Moslims die strijden voor acceptatie en het uitoefenen van hun geloof. Binnen de groep maakt ze kennis met Abdel (Ilias Addab) die haar begrijpt en haar verhalen over de ruzies thuis aanhoort. Layla wordt verliefd en het kost Abdel geen moeite haar over te halen hem te volgen. In het geheim trouwen ze en Layla reist met hem naar het Midden-Oosten. Al snel blijkt dat Abdel steeds meer zijn eigen weg volgt en een buurvrouw is haar enige contact met de buitenwereld. Langzaamaan en tot haar afgrijzen, realiseert Layla zich wat de echte reden is van hun reis.
98 min

FilmOntbijt/Lunch La La Land
zondag 15 januari 11.00 uur

Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.
128 min

Trolls
zaterdag 14 januari 15.00 uur
zondag 15 januari 15.00 uur
woensdag 18 januari 15.00 uur (laatste vertoning)

Bekijk de trailer op YouTube

Van de makers van Shrek komt de leukste, grappigste en brutaalste animatiefilm van het jaar: Dreamworks’ Trolls. Ontdek het verhaal van de altijd blije trollen, die alleen maar willen zingen, en de grappige maar altijd humeurige Bergens, die alleen gelukkig zijn wanneer hun buikjes zijn gevuld met trollen. Met officiële muziek van Justin Timberlake en mash-ups van liedjes van andere populaire artiesten. Singer-songwriters Sharon Doorson en Waylon nemen de hoofdrollen voor hun rekening in de Nederlandstalige versie van Trolls. Beiden maken met deze nieuwe film hun inspreekdebuut. Sharon Doorson leent haar stem aan de altijd vrolijke maar ook een beetje naïeve trol Poppy. Als ze geconfronteerd wordt met haar grootste uitdaging ooit, ontdekt ze dat ze dit probleem niet kan oplossen met een liedje, een dansje en een knuffel.
92 min

Verwachte film:

Januari
Soof 2
I, Daniel Blake
Arrival

Februari
Collateral beauty
Fantastic Beasts and were to find them
Onze Jongens

Events
Donderdag 19 januari (uitverkocht) én vrijdag 27 januari Ladies Night Soof 2- Hollandse kost
Zondag 29 januari Lazy Sunday morning movie Once upon a time in the West
Dinsdag 31 januari documentaire In Utero met inleiding en mogelijkheid tot nabespreking met initiatiefnemers